Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/artistvi/app/controllers/pages_controller.php on line 131
Uvjeti poslovanja » Artist Vito
Dobrodošli na Artist Vito! prijavite se ili registrirajte
Skoči do prethodne sekcije Skoči do slijedeće sekcije
Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 79/2007; 125/07; 79/09; 89/09), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu.

KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje putem jednog ili više sredstava daljinske komunikacije sa zadrugom „Artist-Vito“.

NEMOGUĆNOST SKALAPANJA UGOVORA

Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

PRODAVATELJ

Prodavatelj je zadruga Artist-Vito, Split, Nazorov prilaz 39

CIJENE

Svi proizvodi ponuđeni putem nekog sredstva daljinske komunikacije izraženi su cijenom u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn) sa uključenim PDV-om. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave koji se naplaćuju prilikom preuzimanja robe. Više o uvjetima dostave pročitajte pod kategorijom ''DOSTAVA''.

Važeća cijena robe za kupca:

Ukoliko se plaćanje vrši virmanskom uplatom prema predračunu koji administrator šalje kupcu, važeća cijena robe za kupca je ona istaknuta na predračunu. Opcija predračuna vrijedi 7 dana od dana kada je kupcu poslan predračun elektroničkom poštom.

FOTOGRAFIJE I OPISI

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

RASKID UGOVORA

Kupac može otkazati narudžbu, ne navodeći za to razlog u roku od sedam (7) radnih dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti prodavatelja o otkazivanju narudžbe pismenim putem. Narudžba se smatra otkazanom kada prodavatelj primi pismenu obavijest. U slučaju otkazivanja narudžbe kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod prodavatelju. Proizvod koji kupac vraća prodavatelju mora biti u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećen i potpuno ispravan. Proizvod nije moguće vratiti ukoliko je na proizvodu vršena bilo kakva intervencija u cilju popravka ili prepravka, te ukoliko je do greške došlo nestručnim ili nepažljivim rukovanjem.

Povrat uplaćenih sredstava kupcu:

Prodavatelj se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstava u roku od 30 dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora uvećan za kamate po kamatnoj stopi poslovne banke Prodavatelja za oročene štedne uloge na 3 mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.

ISKLJUČENJE PRAVA NA RASKID UGOVORA

Na temelju Zakona o zaštiti potrošača članak 46. i 46., kupac nema pravo na raskid ugovora ako je riječ o ugovoru:

- o pružanju usluge, ako je pružanje usluge, uz izričit pristanak kupca, započelo prije isteka roka o prodaji proizvoda u kojem je potrošač imao pravo tražiti raskid ugovora,

- o prodaji proizvoda ili obavljanju usluga čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,

- o prodaji proizvoda izrađenog na temelju specifikacije od strane kupca, proizvoda izrađenog isključivo za kupca ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,

- o prodaji audio ili video zapisa te računalnih programa koje je potrošač otpakirao,

- o prodaji novina, periodičnih publikacija i magazina,

- o igrama na sreću

NEMOGUĆNOST ISPORUKE OD STRANE PRODAVATELJA

U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda od strane prodavatelja zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se potrošač otkazati narudžbu prodavatelj će kupcu vratiti uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje uvećano za propisanu kamatnu stopu.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 8., kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail: ArtistVito.ST@gmail.com. Na sve primjedbe i prigovore zadruga Artist-Vito odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

KUPNJOM PROIZVODA KUPAC PRIHVAĆA UVJETE POSLOVANJA

Zadruga Artist-Vito zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

DOSTAVA

Cijena dostave nije uključena u cijenu proizvoda, nego se naplaćuje prilikom isporuke!

Dostava proizvoda se naplaćuje, sa uključenim troškovima pakiranja, pri preuzimanju proizvoda. Za proizvode koji se plaćaju po pouzeću Hrvatska pošta d.d. naplaćuje manipulativne troškove u vrijednosti 1,83% od ukupne vrijednosti paketa. Ovaj trošak nije naveden u niti jednom sredstvu daljinske komunikacije i nije naplaćen od strane niti na ikoji način pod kontrolom zadruge Artist-Vito; naplaćuje ga Hrvatska pošta d.d. za svoje usluge prema svom Cjeniku.

Početna cijena poštarine je 20,00 kuna, a povećava se sukladno težini paketa i načinu otpreme (Hrvatska pošta, kurirska dostava HP ekspres i drugi otpremnici). Ako proizvod imamo na zalihama, dobit ćete ga u roku 2 do 5 dana od dana zaključene narudžbe.

Ukoliko Vam zbog neplaniranih okolnosti naručeni proizvod ne možemo isporučiti u navedenom vremenu, kontaktirat će Vas prodajni agent koristeći kontakt podatke koje ste naveli pri naručivanju.

Kupac će prethodno biti obaviješten o troškovima dostave, kada može potvrditi ili otkazati svoju narudžbu.

Molimo Vas da provjerite ambalažu kod preuzimanja proizvoda. U slučaju oštećenja ambalaže koja upućuju na moguća oštećenja proizvoda, kupac je dužan odmah reklamirati proizvod dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac prilikom uručenja treba obvezno provjeriti sadržaj pošiljke na oštećenja i sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača. U slučaju nedostataka ili oštećenja molimo da nas obavijestite što je ranije moguće, a najkasnije u roku 3 dana od dostave. Naknadne reklamacije ne možemo uvažiti!

 NAČINI PLAĆANJA

Načini plaćanja u web trgovini

1. Plaćanje preko opće uplatnice / virmana / Internet bankarstvom:

Nakon narudžbe preko webshopa na e-mail ćete dobiti ponudu s podacima o plaćanju. Ponuda je neobvezujuća.

U slučaju virmanskih uplata preko inozemnih banaka, uplatitelj snosi ukupne troškove uplate.

U slučaju podijeljenih troškova ili troškova uplate koji su preneseni na zadrugu Artist-Vito, nećemo biti u mogućnosti isporučiti robu dok se cjelokupan iznos troška uplate ne podmiri na naš račun.

 2. Plaćanje pouzećem:

Napomena: Ako odaberete način plaćanja 'Plaćanje pouzećem', narudžba će Vam biti poslana po uplati 20% od ukupnog iznosa vrijedosti pošiljke.

 IZJAVA O SIGURNOSTI

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Zadruga Artist-Vito obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Zadruga Artist-Vito jamči da osobni podaci kupaca neće biti dani na uvid i uoprabu trećim osobama bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja kupca, osim ako je na to obvezan zakonom ili odlukom nadležnog tijela vlasti.

Svi djelatnici zadruge Artist-Vito i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

PODACI O TRGOVAČKOM DRUŠTVU

ZADRUGA ARTIST-VITO za proizvodnju, trgovinu i usluge

Trgovački sud u Splitu, MBS 060263432

OIB 35049996936

Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb, ž.r. HR7023400091110440031

Osoba ovlaštena za zastupanje:

Davor Perišić, OIB: 31594244534

Split, Nazorov prilaz 39

- upravitelj zadruge

- zastupa Zadrugu pojedinačno i samostalno